fib.net - firmalar işte burada
Çatı Yapım ve Tadilat
Çatı Yapım Ve Tadilat

            Yapıların en üst kısmında bulunan ve binayı dış etkenlerden koruyan çatılar iki ayrı kesimden oluşur. Taşıyıcı kesim ve onun üstüne gelen kaplamalardır. Çatı yapımında gösterilecek özen, binanın ısıyı koruması bakımından önemlidir. Ülkemizde bina içi ısı kayıplarının çoğunun doğru inşa edilmemiş çatılardan yaşandığı bilinmekte. Çatı yapımında kullanılacak malzemenin ısı yalıtımına uygun olması binanın ısınma giderini de düşürür.

Çatı Yapımı

            Çatıların taşıyıcı kısmı temel olarak üç ana malzemeden yapılabilir. Ahşap malzemeler genellikle konutlarda kullanılırken, betonarme ve çelik malzemeler mukavemete daha çok ihtiyaç duyulan iş yeri, fabrika, hangar gibi yapılarda tercih edilir.

            Çatı kaplamalarında ise kiremit, ondüline, metal ve plastik esaslı levhalar kullanılabilir. Kullanılacak malzemenin seçiminde binanın bulunduğu iklim koşulları göz önüne alınarak karar verilir. Gelişen çatı sistemleri ile birlikte daha estetik görünümlü çatılara ulaşmak mümkün. Çatı yapımı sırasında dikkat edilmesi noktaların başında atık suların çatıdan uzaklaştırılmasını sağlayan boru ve oluk sistemleridir. Kar ve yağmur ile birlikte çatıya biriken su tahliye edilmez ise çatının hasar görmesine neden olur. Bu yüzden kullanılacak tahliye sisteminin çatının büyüklüğüne uygun olması gerekmektedir.

Çatı Tamiratı

            Çatılar zaman içerisinde dış etkenlere bağlı olarak aşınmalara uğrar. Aşınmaların sonucunda ise çatıdan bina içine su sızması ve sonucunda rutubet oluşumu durumu ortaya çıkabilir. Bu durum çatı tamiratı yapılmasını zorunlu hale getirir. Çatı tamiratının nasıl yapılacağına karar verirken, çatının yapımı sırasında kullanılan malzemeye göre bir tadilat planı çıkarılır. Çatının tamamen değişip değişmeyeceği veya kısmı tadilat uygulanıp uygulanılmayacağı hakkında karar verilir. Çatı tamiratı sadece çatının temel kısmını tamir etmekle bitmez.

            Tamirat sırasında varsa bacalar, oluklar ve borular kontrol edilmelidir. Çatının taşıyıcı kısmının kontrolü yapıldıktan sonra, su yalıtım malzemesi döşenmeye başlanır. Su yalıtım malzemesinin ardından ise çatının tercih edilen malzeme ile kaplanmasının ardından çatı tamiratı biter. Çatı yapımında veya tadilatında kullanılacak malzemelerin CE ya da TSE belgelerinden birine sahip olması ve projelendirmenin doğru yapılması önemlidir. Malzeme ne kadar dayanıklı, işçilik ne kadar iyi olursa çatının ömrü de o denli uzun olacaktır. 

fib.net - firmalar işte burada Sosyal Medyada Biz
Copyright 2017 fib.net
Tüm Hakları Saklıdır.
Güvenli Alışveriş

Gizlilik Politikası Kullanım Koşulları
Yenilik Habercisi
Bültenimize kayıt olup tüm
kampanya ve yeniliklerden
haberdar olun !
Bize Ulaşın

Maltepe / İstanbul
Çok Yakında
[email protected]