fib.net - firmalar işte burada
Kalorifer ve Doğalgaz Tesisatı
 Kış aylarında rahatlık ve konfor sunan doğalgaz kullanırken sorun yaşamak için tesisatın yapımı aşamasında iyi ve kaliteli malzeme kullanımı ve özenli işçilik gereklidir. Aynı anda ısınma, ocak ve su ısıtma sistemleri için kullanılabilen doğalgaz çevreci yönüyle de dikkat çekmekte. Kokusuz olan bu gaz, sızın halinde fark edilebilmesi amacı ile üreticiler tarafından sarımsağa benzer bir çeşit koku ile kokulandırılır. 


Can Güvenliği Açısından Kuruluma Önem Vermek Gerek

            Doğalgaz, diğer ısınma sistemlerine göre daha konforlu olsa da tesisatın kurulumu sırasında son derece özen gösterilmesi gerekmektedir. Kombi, baca, ocak ve petek bağlantı noktaları yönetmeliğe uygun olarak yapılmalıdır. 

Doğalgaz Tesisatı Sırasında Dikkat Edilmesi Gerekenler

            Çoğu zaman doğalgaz boruları estetik kaygılar yüzünden sıva altına döşenir. Bu uygulama son derece yanlıştır. Boruların görülebilir ve tehlike anında müdahale edilebilir olması önemlidir. Boru bağlantıları sızdırmalara karşı plastik sızdırmazlık malzemesi, macun ve keten ile sağlamlaştırılmalıdır. Bina girişindeki ana gaz panosu ve çelik borular ulaşılabilir olmalıdır. Bu borular ve bağlantıda kullanılan kelepçeler yangına dayanıklı malzemelerden seçilmelidir.

            Bina iç tesisatının paslanmaya karşı korunması için nemden uzak tutulması gereklidir. Bina girişinde mutlaka bütün gazı kesen bir ana vana bulunmalıdır. Bina içi tesisatı asansör boşluğu, baca içleri ve asama tavan gibi bölümlerden geçirilmemeli, yangın riski olan yerlerle teması kesilmelidir. Ocağa gelecek borunun ise ısıya karşı dirençli olması önemlidir. Güveliği artırmak için sızıntı durumunda gazı kesen ve sesli uyarı veren alarm sistemleri kullanılabilir. Tesisatın kurallara uygun olmadığı mekanlarda, doğalgaz dağıtım firması gaz açılışını yapmamaktadır. 

Doğalgazdan Verim Almak İçin Bakım Yapılmalı 

            Doğalgaz kullanırken maksimum verim almak için kombi, baca, petek ve boru bakımlarının düzenli olarak yapılması gerekmektedir. Özellikle kombilerin altı ayda bir uzman ekipler tarafından bakımlarının yapılmasını verimini arttırır. Kombi bakımı sırasında elektrik bağlantıları, su ısınma durumu, basıncı ve temizliği kontrol edilir. Peteklerin ise her yıl düzenli olarak teknik servis tarafından temizlenmesi gereklidir. Peteklerin içinde biriken tortular ısınmayı engelleyebilir. Bu da ısınma masrafının yükselmesine neden olur. Kombi ve petek bakımlarını düzenli yaptırarak doğalgaz faturalarının düşürülmesi mümkündür. 

fib.net - firmalar işte burada Sosyal Medyada Biz
Copyright 2017 fib.net
Tüm Hakları Saklıdır.
Güvenli Alışveriş

Gizlilik Politikası Kullanım Koşulları
Yenilik Habercisi
Bültenimize kayıt olup tüm
kampanya ve yeniliklerden
haberdar olun !
Bize Ulaşın

Maltepe / İstanbul
Çok Yakında
[email protected]